U humanitarnoj akciji “Za Emirove korake” do sada je prikupljeno ukupno 87.700 KM, objavila je Fondacija Mirza Trumić koja je nosilac ovog velikog hvale vrijednog projekta čiji krajnji cilj je pomoći mladom Brčaku Emiru Hamziću da, nakon teške nesreće, ponovo stane na svoje noge.

Od navedenog iznosa kupljena su kolica za Emira, na raspolaganju je ostalo 82.000 maraka, ali to nije dovoljno, poručuju iz Fondacije Mirza Trumić.

Skupi troškovi liječenja

Novac koji je potreban za ova tri mjeseca je prikupljen, ali tome naravno još nije kraj, jer Emiru je potrebno više od tri rehabilitacije i terapije. Tu su i troškovi boravka, stan i režije, zatim transport koji će ga voziti od stana do klinike svakodnevno, troškovi plaćanja trećeg lica koje će boraviti s njim i pomagati njemu i majci ova tri mjeseca, a vjerovatno i duže. A tu su naravno i hrana i sva medicinska oprema i lijekovi koji su jako skupi.

Iz ove humanitarne organizacije podsjećaju da će njihove kase i dalje biti dostupne na svim poznatim lokacijama, kako bi Emiru olakšali boravak, a i prikupili novca za još rehabilitacija.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply