Na Olimpijadi njemačkog jezika održanoj 12. maja 2023. godine u organizaciji Geteovog instituta u Sarajevu učenici JU Gimnazije “Vaso Pelagić” Brčko postigli su izuzetan uspjeh: Magdalena Radić 1. mjesto na nivou B1, Amar Ribić 2. mjesto na nivou C1.

Još sedam učenika brčanskih škola (JU Tehničke škole Brčko: Neira Drinjak i Damir Milkunić, JU Gimnazije “Vaso Pelagić” Brčko: Dragana Milošević, Hana Kurtović, Hasnija Avdić i Dražen Petrović i JU Treće osnovne škole Brčko: Nedim Novalić), pobjednici na međuškolskim takmičenjima na četiri nivoa (A2, B1, B2, C1), učestvovali su na ovom finalnom takmičenju zajedno sa oko 60 učenica i učenika iz ostalih krajeva BiH.

Geteov institut je organizovao i bogat kulturni, muzički, zabavni i sportski program pod nazivom “Goethe Triatlon”, te su svi učesnici mogli da se zabave uz njemački hip-hop bend Bambägga.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply