Promo

Gdje je stari dobri Rock ‘n’ Roll? Kada ste zadnji puta čuli neku rock pjesmu koja vas je vratila u stara vremena, obilježena ovim kultnim žanrom, koji se smatra jednim od najpopularnijih i najznačajnijih žanrova u historiji muzike? Mnogi smatraju da je došlo do gubitka inspiracije, da nema inovativnosti koja bi podstakla mlađu populaciju na slušanje. Žanr koji nikada nije dostigao atribut komercijalnog, a uvijek bi se nalazio u trendingu, sada je na izmaku snaga, ali ostaje u nadi.

Progresivan i dinamičan zvuk, te emotivan i čvrst vokal, karakteristike su pravog Rock ‘n’ Rolla, ali i brčanskog benda, Rock Wolt. Ekipa, koju čine – Kristina Mitrović (vokal), Miroslav Marković (solo gitara), Nikolas Mićić (bass gitara) i Sadik Kombić (bubanj) – je nešto novo, ali i nešto što gaji istinski duh rock muzike.

Pojavili su se u trenucima kada je sve stalo, u jeku pandemije i nestašice, no oni su osjetili potrebu da ponude publici nešto, kako bi preboljela sve to. Udruživši snage sa, po mnogima jednim od najboljih brčanskih bendova u proteklim decenijama – Domino Efektom, odlučili su da krenu prema „velikoj“ sceni. Uz njihovu pomoć i mentorstvo uspjeli su da skroje svoj san i da odlučno krenu u realizaciju.

Ljubav prema rock muzici

U razgovoru za Plural kažu da ih najviše veže ljubav prema muzici, tačnije prema rock muzici, te da vole druženja, putovanja i upoznavanja novih stvari. Smatraju da im je zajednički cilj postati popularan bend, koji bi uspio da vrati „prave“ instrumente na binu, a uzore vide u kultnom heavy metal bendu „Iron Maiden“, ali i na domaćem tržištu kažu da izuzetno cijene rad grupe „Rock Ko Fol“. Na pitanje da li su više za klasični rock ili nešto moderniji zvuk, rekli su:

Bend koji je lokalno poznat, postavio je svoj cilj za naredni period, a to je da skupe što više nastupa, na što većim binama, te da dopru do publike i da ih vrate na pravi muzički put.

Prvi studijski projekt

Nakon niza nastupa, na kojima bi uglavnom uživo interpretirali svjetske i regionalne hitove, odlučili su se za sljedeći korak, a to jeste da snime svoj prvi „set covera“ u studijskom formatu. Bitno je naglasiti da su na ovom projektu surađivali sa brčanskim producentom i gitaristom Goranom Prodanom, te time zaokružili dosadašnje uspjehe oficijalnim obradama. Na ovom setu ćete imati priliku da čujete Rock Wolt u svom najoriginalnijem izdanju.

Portalu Plural.ba pripala je čast da premijerno predstavi prvu pjesmu sa ovog seta, a radi se o obradi popularne pjesme „Mladiću moj“. Staro u novom ruhu, bio bi najbolji opis ovog projekta, te ujedno i prvog studijskog projekta grupe Rock Wolt. Poslušajte i procijenite sami, da li je ovo prekretnica na sceni, vraćamo li se starom (novom) Rock ‘n’ Rollu?

Share.

Edin Osmanbašić je novinar-urednik za kulturu portala Plural.ba (2022-). Primarno zanimanje profesor njemačkog jezika i književnosti. Medijsku karijeru počeo 2020. godine kao voditelj edukativno-zabavnog video serijala Live kviz znanja na portalu Otisak.ba.

Leave A Reply