Proteklog vikenda u Zagrebu je održan međunarodni miting u organizaciji Atletskog kluba Agram. Član AK Marathon Brčko, Stefan Stanković nastupio je u disciplini skok udalj, te ostvario odličan i zapažen rezultat.

Oborio je rekord Republike Srpske, koji sada iznosi 7,14 metara, a u ukupnom plasmanu ostvario treće mjesto te ujedno postao i prvi rekorder ovog brčanskog kluba.

Vikend ranije u istom gradu je nastupio na mitingu u organizaciji AK Dinamo Zrinjevac, gdje je u jakoj konkurenciji također osvojio treće mjesto u navedenoj disciplini.

U februaru ove godine, Stanković je na dvoranskom prvenstvu BiH za seniore u Zenici osvojio dvije zlatne medalje, u disciplinama skok u dalj i troskok, gdje je oborio dvoranski rekord Republike Srpske koji sada iznosi 13,46 m.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply