Ovaj vikend je u Brčkom prošao uz mnoštvo zabava i raznih muzičkih opcija, ali se petak naveče u Areni Bakarni posebno istakao. Naime, grupa Rock Wolt, koju smo vam već ranije predstavljali i koja čini jednu jako zanimljivu pojavu na muzičkoj estradi užeg regiona, svečano je promovisala svoj prvi autorski uradak odnosno singl s nazivom „Ne govori da je kraj“. Bila je to jedna jako lijepa noć o kojoj će se dugo pričati u krugovima posjetilaca događaja, ali i unutar samog benda, jer Brčko ne pamti da je bilo takvih događaja u proteklom periodu.

Pisali smo o njihovom početku kada su pripremili nekoliko poznatih hitova domaće i strane muzike i obradili u jednom novom aranžmanu, što je obilježilo početak karijere ovih, sada već, sjajnih momaka. U međuvremenu su se desile i neke ‘kadrovske’ promjene unutar tima, pa smo tako dobili dva nova člana benda. Sada su uz već predstavljene članove Miroslava Markovića (gitara) i Nikolasa Mićića (bass), tu i Slobodan Stevanović (vokal) te Kristijan Jenei (bubanj).

Miroslav nam je istakao da je upravo dolazak Slobodana i Kristijana izazvao neke nove ideje, te su nastale i priče o potencijalnom albumu i singlovima. Promociju prvog singla uz publiku koja je bila prisutna opisao je kao svojevrsni vjetar u leđa, koji je doživio na nesvakidašnji i emotivan način.

Osim što se radi prvobitno o jednom muzičkom osvježenju, gledajući ovaj spot možemo također steći dojam da se ne radi samo o muzici, nego i o generalno audio-vizuelnom doživljaju, jer je i sami spot za ovu pjesmu urađen u jednom jako kvalitetnom tonu. Izuzev već spomenutih članova Rock Wolta, doista bi trebalo spomenuti i ostale aktere koji su neizostavni u realizaciji ove priče. Tim iza kamere predvodi Erol Berberović, Danny Jurić (režija i marketing), Petar Petrović (fotografija), a cjelokupnu video produkciju zastupa Mamba. Glavni protagonisti spota su Vid Mićić i Tanja Karać, koji su svojom maestralnom glumom dodatno obogatili doživljaj cijelog projekta. Svakako treba naglasiti i to da je ovaj singl nastao u koprodukciji sa Goranom Prodanom, članom brčanskog benda Domino Efekt, a prateći vokal uz Slobodana je Dajana Nikolić.

Režiser ovog spota, Danny Jurić nam je ispričao kako je zapravo sve jako spontano nastalo. Nakon što je dobio poziv od benda, kaže da se ekipa vrlo brzo organizovala i počela sa radom na ovom projektu. Utisci su jako pozitivni, ali ističe da tu neće ova cijela priča stati, nego nam je najavio nove projekte sa grupom, koji će se također ubrzo pojaviti.

A dok se budu isčekivali novi singlovi, publika će imati priliku da uživa u aktuelnom singlu grupe Rock Wolt, koji možete poslušati klikom na link ispod teksta.

Nama se ovaj uradak jako dopao, a kako je vama, to nam možete napisati u komentarima.

Share.

Edin Osmanbašić je novinar-urednik za kulturu portala Plural.ba (2022-). Primarno zanimanje profesor njemačkog jezika i književnosti. Medijsku karijeru počeo 2020. godine kao voditelj edukativno-zabavnog video serijala Live kviz znanja na portalu Otisak.ba.

Leave A Reply