Prilog za FTV

U okviru obilježavanja 24. godišnjice Brčko distrikta BiH u Domu kulture održana je manifestacija „Izbor sportiste godine“ na kojoj su proglašeni najbolji sportisti, sportski kolektivi i najbolji sportski događaj za 2023. godinu. 

Titulu najboljeg sportiste za 2023. godinu ponio je kajakaš Jasmin Klebić iz Kajak kanu kluba „Zaveslaj“ Brčko, dok je za najbolju sportistkinju proglašena Marija Vujanović iz Kluba borilačkih vještina „Jedinstvo” Brčko.

Ovo mi je već treća. Kao i svaka prethodna ovo je meni jedan poseban doživljaj, i svaka mi je draga, ali najdraža će biti ona sljedeće godine naravno.

Jasmin Klebić, ČLAN KAJAK KANU KLUBA ZAVESLAJ BRČKO

Drago mi je što me grad prepoznao i da vidi moj trud. Pobjede gledamo, ali najbitniji je trud.

Marija Vujanović, ČLANICA KLUBA BORILAČKIH VJEŠTINA JEDINSTVO BRČKO

Za najuspješniji sportski kolektiv izabran je FK „Gornji Rahić“ Brčko, čiji je trener Mensur Dedić ponio priznanje za najuspješnijeg trenera u 2023. godini.

Veliku ulogu će odigrati ova nagrada što sam dobio, zaista nisam očekivao. Hvala ljudima koji su prepoznali taj moj rad i trud.

Mensur Dedić, ŠEF STRUČNOG ŠTABA FK GORNJI RAHIĆ

Podrška vlasti od izuzetne je važnosti za razvoj sporta u ovoj lokalnoj zajednici.

U budućnosti ova vlast je zainteresirana da se ovi mladi ljudi u svakom pogledu stimuliraju da pokažu svoje talente, svoje potencijale, i da rezultati ne budu slučajni, oni da budu dio sistemskog pristupa sportu kao jednoj najkorisnijoj društvenoj pojavi.

Zijad Nišić, GRADONAČELNIK BRČKO DISTRIKTA BiH (SBiH)

Najbolji sportski događaj organizovan u Brčkom bio je Evropski kup – klupsko evropsko prvenstvo u kuglanju u organizaciji Kuglačkog kluba „Rad“ Brčko. Priznanje za najuspješnijeg sportistu sa invaliditetom pripalo je Mati Antiću za ribolov, dok je priznanje za najuspješnijeg sportskog novinara uručeno kolegi Stjepanu Bogutovcu iz RNU „Radio Brčko“. Tokom manifestacije prisutni su mogli uživati i u muzičkom programu. 

Suada Mujdanović je zamjenica glavnog urednika portala Plural.ba, bavi se svim temama od javnog interesa s fokusom na istraživačko novinarstvo (dopisnica Javnog servisa BiH - FTV). Novinarsku karijeru počela na BDC televiziji 2019, a od 2020. do kraja 2023. godine obnašala funkciju urednice BDC video portala.

Leave A Reply