U okviru obilježavanja 24. godišnjice Brčko distrikta BiH u organizaciji Škole plesa Mambo održan je 8. po redu Međunarodni turnir u latinoameričkim i standardnim plesovima pod nazivom „Brčko Gala Night Open“ i Državno prvenstvo BiH u latinoameričkim plesovima. Učešće u ovoj manifestaciji uzelo je oko 500 učesnika iz 25 sportsko-plesnih klubova iz šest država.

Titulom pobjednika Međunarodnog turnira za sportsko-plesne parove okitio se plesni par iz Gruzije Masimilijano Mondo i Andreana Kamodeka. Drugo mjesto osvojili su Vladimir Gubica i Dolores Pijetlović iz Srbije.

Mi smo veoma srećni, bila je jako dobra atmosfera, i jako dobra publika.

Andreana Comodeca i Massimiliano Monda

Stvarno nismo očekivali, i publika je neverovatna ovdje, atmosfera, stvarno prelepo.

Dolores Pijetlović

Ostao sam bez reči, stvarno, igrati na ovakvom turniru je pravo uživanje.

Vladimir Gubica

Novi-stari državni prvaci BiH u latinoameričkim plesovima su Lovro Peraković i Adrijana Glovacka iz plesnog kluba Mambo, dok su drugoplasirani Zejćir Kasumić i Džana Mehmedović iz plesnog kluba Bolero Sarajevo.

Nakon toliko niza godina treniranja i ulaganja u ovo drago nam je da smo opet zadržali titulu državnih prvaka BiH.

Lovro Peraković 

Osjećam se divno i vrlo sam zahvalna što sam imala priliku danas da plešem ovdje sa svojim partnerom.

Adrijana Glovacka

Bilo nam je krivo što nismo prvi, ali isto tako smo vrlo zadovoljni na način na koji smo plesali, napredak koji smo pokazali u odnosu na prošlu godinu.

Zejćir Kasumić

Atmosfera je bila odlična, publika je bila dosta vesela, to nas je motivisalo da puno jače i puno bolje plešemo.

Džana Mehmedović

Publika je s oduševljenjem pratila izvođenje latinoameričkih i standardnih plesova, ističući manifestaciju kao izuzetno zabavnu i inspirativnu.

Odlična organizacija, drugi put smo ovdje i sve pohvale organizatoru.

Organizacija dobra, super i samo treba više ovakvih manifestacija u Brčkom.

Dopalo mi se jako, organizacija je na visokom nivou, ima dosta učesnika i dosta publike što je doprinijelo da atmosfera bude još bolja.

Ovo je veoma značajan događaj kada je riječ o onome što je savremeni ples, prije svega latinoamerički plesovi u BiH.

Manifestacija “Brčko Gala Night Open” i Državno prvenstvo BiH u latinoameričkim plesovima uspješno su obilježili 24. godišnjicu Brčko distrikta BiH. Ovaj turnir ne samo da promoviše latinoameričke plesove u BiH, već i doprinosi promociji Brčko distrikta kao mjesta kulturnih dešavanja i sportskih događaja.

Share.

Suada Mujdanović je novinarka-dopisnica Federalne televizije (2024-), zamjenica glavnog urednika portala Plural.ba, te potpredsjednica Fondacije za medije i aktivizam "Plural" Brčko distrikt BiH. Bivša urednica BDC televizije (2020-2023), gdje je počela novinarsku karijeru 2019. godine.

Leave A Reply