Udruženje građana „Klub prijatelja Srebrenice i Podrinja“ Brčko distrikt BiH i ove godine u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici organizovalo je mirnu šetnju od centralnog Šehidskog mezarja u Gornjem Rahiću do gradskog parka, gdje su im se pridružili i brojni građani Distrikta te mirnom šetnjom kroz grad odali počast svim nevino stradalim žrtvama srebreničkog genocida.

U mirnoj šetnji učestvovalo je oko 250 učesnika. Uglavnom su to mlade osobe i osobe koje su po prvi put u ovoj šetnji. Svojim učešćem žele da daju svoj doprinos da se ovo ne zaboravi i da bude opomena svima, i da se nikada nikome ne desi što se desilo u Podrinju 1995. godine.

ADMIR KARALIĆ, PREDSJEDNIK KLUBA PRIJATELJA SREBRENICE I PODRINJA BRČKO DISTRIKTA BIH

Današnja poruka je jasna: Da se nikada ne zaboravi i nikome ne ponovi!

Prvi put sam dio ove mirne šetnje i mislim da sve više mladih treba da učestvuju u ovome i da se ovo nikada ne zaboravi, a da se tradicija mirne šetnje nastavi.

BELMA TURSUNOVIĆ

Oko 30 učesnika iz Brčkog jutros je krenulo u Nezuk, odakle će zajedno sa ostalim učesnicima krenuti na Marš mira Nezuk – Srebrenica.

Share.

Suada Mujdanović je novinarka-dopisnica FTV iz Brčkog (2024-) i urednica portala Plural.ba (2022-). Bivša urednica BDC televizije (2020-2023), gdje je počela novinarsku karijeru 2019. godine.

Leave A Reply