Odbojkaši Mladosti odbranili su trofej namijenjen pobjedniku Kupa Bosne i Hercegovine savladavši u Orašju sastav Domaljevca rezultatom 1:3 (14:25, 19:25, 25:19, 20:25). U prepunoj sportskoj dvorani u Orašju izabranici Branka Mišića demonstrirali su superiornost, naročito u prva dva seta i time stigli do osmog vezanog pehara u kup takmičenju.

Domaljevac je ove sezone u ligaškom takmičenju savladao Mladost na svom parketu. Puleni Zdravka Ivića su se nadali reprizi pomenutog meča ali je Mladost pokazala da i je i dalje neprikosnovena na tlu Bosne i Hercegovine.

Furiozan uvod, senzacija izostala

Mnogo lakše od očekivanog, naročito kada su u pitanju uvodna dva seta, Mladost je obezbijedila značajnu prednost. Od samog starta gosti su zaigrali konkretnije, pronašli svoj ritam i dospijeli u rezultatski veoma povoljnu situaciju. Blok Brčaka je odlično funkcionisao, Asmir Hukičević je to napadački znao da materijalizuje i ekspresno je Mladost riješila prvi set, sa čak 11 poena prednosti.

Pokušavao je Ivić savjetima tokom time-outa, odnosno izmjenama da razbudi tim ali nije to imalo značajnijeg efekta na igru Domaljevca. Bivši as Mladosti Nemanja Božić, isticao se u redovima domaćih, ali je ovog puta izostao konkretan doprinos saigrača u ovom slučaju, protiv Mladosti je to nedovoljno za značajniji rezultat.

Nakon što su branioci titule potpuno ovladali parketom dvorane u Orašju, Domaljevac je u trećem setu uspio da napravi pozitivnu reakciju, stabilizuje igru u polju i dođe na domak potpunog povratka u meč. Vratili su set identičnom razlikom, kao Mladost prethodni, publika je očekivala senzacionalan preokret koji je, u konačnici izostao.

Hukičević najbolji akter meča

Sastav iz Orašja ostao je bez goriva u završnici, Mladost je čitavim tokom kontrolisala odlučujući set i držala rivala na značajnoj rezultatskoj distanci, ne pruživši mogućnost povratka u meč koji bi se odličuvao u 5 setova. Almir Čolo i Hukičević, uz Stefana Mirkovića, bili su na nivou i trasirali put Mišićevom timu ka osmoj vezanoj tituli nacionalnog kup takmičenja.

Primač servisa brčanskog tima Asmir Hukičević, imao je višestrukih razloga za slavlje, nakon što je proglašen najboljim akterom susreta.

Share.

Dejan Jovičić je saradnik portala Plural.ba - novinar i grafički dizajner (2022-). Bivši urednik Sportal.ba (2019-2021), saradnik portala Otisak.ba (2021-2022), Nula49.com (2020-2021).

Leave A Reply