Osvajanjem titule državnog šampiona u juniorskoj konkurenciji, MOK Jedinstvo Brčko pokazalo je da trenutno ima najbolji omladinski odbojkaški pogon u Bosni i Hercegovini.

Na završnom turniru koji je jučer odigran u dvorani brčanske Gimnazije, Jedinstvo je najprije u polufinalu pobijedilo Radnik iz Bijeljine rezultatom 3:0, dok su u neizvjesnoj finalnoj utakmici, koja je trajala više od tri sata, bili bolji od Modriče sa 3:2 u setovima.

Za juniore su nastupili: Haris Hasičević, Anel Mujkić, Haris Pezerović, Vuk Andrić, Filip Mihajlović, Nikola Đurić, Timur Mujanović, Stefan Popić, Srđan Mitrović, Ognjen Mitrović, Marko Lazarević, Anil Isić, Anes Šabanović i Mihailo Ćirković.

Nastavak odbojkaške tradicije

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Anil Isić. Priznanje mu je uručio djed, Mirsad Elezović, čuveni igrač Jedinstva, Partizana iz Beograda i reprezentacije Jugoslavije.

Još jedan od dokaza kako se odbojkaška tradicija u našem Brčkom prenosi sa generacije na generaciju.

mok jedinstvo brčko

Odbojkaši Jedinstva ove sezone su prvaci FBiH u svim kategorijama (pioniri, kadeti, juniori). Na državnom nivou su pionirski i juniorski prvaci, dok su kadeti treći u BiH.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply