Fondacija Mirza Trumić objavila je prije tri dana presjek humanitarnog projekta pod nazivom “Za Emirove korake”. Do tog trenutka prikupljeno je ukupno 87.700 KM, ali to nije dovoljan iznos! Napomenuli su da je od te svote finansirana kupovina kolica, te da je na raspolaganju ostalo 82.000 maraka.

Novac koji je potreban za ova tri mjeseca je prikupljen, ali tome naravno još nije kraj, jer Emiru je potrebno više od tri rehabilitacije i terapije. Tu si i troškovi boravka, stan i režije, zatim transport koji će ga voziti od stana do klinike svakodnevno, troškovi plaćanja trećeg lica koje će boraviti s njim i pomagati njemu i majci ova tri mjeseca, a vjerovatno i duže. A tu su naravno i hrana i sva medicinska oprema i lijekovi koji su jako skupi.

FONDACIJA MIRZA TRUMIĆ

Već jučer objavljeno je više dobrih vijesti. Na nedjeljnoj utakmici Prve futsal lige FBiH u dvorani Ekonomske škole Brčko između domaćeg KMF Lux i MNK Kaskada Gračanica, u humanitarnoj kasi Fondacije prikupljeno je 2.672 KM!

Svakako naše kase će i dalje biti dostupne na svim lokacijama koje su vam poznate, kako bi Emiru olakšali boravak, a i prikupili novca za još rehabilitacije.

FONDACIJA MIRZA TRUMIĆ

Zajedničko djelovanje

U brčanskoj Gradskoj vijećnici upriličen je sastanak s ciljem dogovora oko zajedničkog djelovanja na prikupljanju sredstava za oboljele osobe. Sastanak je predvodio gradonačelnik Esed Kadrić.

Moramo za Bogdana, Emira, za Dušana. Moramo za svu našu djecu! Moj prijedlog je Građanski fond solidarnosti i radićemo na tome. Brčko će biti jedinstven primjer toga.

Poručio je nakon sastanka Miodrag Jovičić, koji je pokrenuo humanitarnu akciju za pomoć u liječenju malom Bogdanu.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply