Promo plakat

U Brčkom je danas počelo 18. izdanje međunarodnog rukometnog turnira Lokomotiva Cup 2022 za dječake u starosnim kategorijama od 2006. do 2010. godišta.

Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa, grad na Savi ponovo je ugostio mlade rukometaše velikih evropskih i regionalnih klubova: Veszprem, Celje, Zagreb, Partizan, Lovćen, Sloboda i još preko 20 klubova od Grčke do Slovenije, istakla je u izjavi za Plural Zvjezdana Nedić.

Bez nje je ovaj veoma kvalitetni sportski događaj za razvoj rukometnih talenata u regionu teško zamisliti. Ove godine ima zadatak da vodi samo takmičenje i organizuje sudije i kontrolore suđenja.

Zvjezdana Nedić (Foto: fb arhiva)

Važno sačuvati manifestaciju

Ona je u izjavi za Plural naglasila da je vrlo važno da grad Brčko sačuva jednu ovakvu sportsku manifestaciju, koja ove godine okuplja 600 takmičara, oko 50 službenih lica i nekoliko stotina gostiju.

U predvečerje novogodišnjih praznika vrlo značajna činjenica je i posjeta bezmalo 1.000 gostiju.

zvjezdana nedić

Lokomotiva Cup 2022 završava se u nedjelju, 18. decembra. Rezultate i prijenose utakmica možete pratiti na web-stranici i društvenim mrežama turnira.

Promo plakat
Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply