Povodom obilježavanja 24 godine Brčko distrikta BiH na Trgu mladih održan je koncert regionalne zvijezde Halida Bešlića. Već sa prvim taktovima hita “Dvadesete”, hiljade posjetilaca uglas je pjevalo, otvarajući ovaj nezaboravni događaj.

Brojni građani Brčko distrikta, ali i mnogi posjetitelji imali su priliku uživati u koncertu regionalne zvijezde Halida Bešlića. Sjajna atmosfera i bezvremenski hitovi oduševili su publiku.

(Recite nam kako se Vi provodite večeras?) Super, divno je. Ovo je nešto najljepše što su mogli da poklone za Dan žena i 8. mart, Dan Distrikta.

Fantastično, super, odlično. Lijepo je, sve je ok. Najbolji pjevač.

 Halid je moj idol, odlično.

Odlično, sve je taman, vidiš.

U njegovom repertoaru pjesama uživale su sve generacije, od najmlađih do najstarijih.

Odlično, sviđa mi se, volim Halida, baš njegove pjesme sve volim. Uglavnom dobra atmosfera za sve generacije, i stare i mlade? I za stare i za mlade, Halid je za sve, baš je super.

Sjajno, divno. Iz Rume sam došla. Imam rođaku ovdje, i ona kaže dolazi Halid, dolazimo.

Prelijepo, ja sam došla zajedno s njom, iz Srbije. Prelijepo. Obožavam ga.

Jedan je Halid, to je legenda narodne muzike koju ja obožavam. Čitav život svi njegove pjesme najviše vole.

Mnogo je lijepo, ali mnogo je velika gužva. Ima puno ljudi, nažalost ne možemo se progurati tamo.

Ja sam najluđa večeras, ovo mi nije njegov prvi koncert, već ne znam koji.

Prije samog koncerta gradonačelnik Brčko distrikta Zijad Nišić u Gradskoj vijećnici upriličio je prijem za Halida Bešlića, te mu se zahvalio na dolasku.

Gospodin Halid je nama donio pjesmu iz srca i tri bokala vode. Jedan je voda sa Romanije, drugi voda sa Neretve, treći voda sa Miljacke. Ja sam ih sve probao, sve su vode čiste. sve su vode zdrave i sve su iste.

Zijad Nišić, GRADONAČELNIK BRČKO DISTRIKTA BIH  

Halid je ovom prilikom kazao da se u Brčko distriktu osjeća kao u rodnom mjestu i da se raduje publici.

Pjesma je nešto što će nas razveseliti. Ja imam običaj da kažem: došao sam sa koferom hitova.

Halid Bešlić

Koncert Halida Bešlića na Trgu mladih povodom obilježavanja 24. godišnjice Brčko distrikta ostaje upamćen kao jedan od najuzbudljivijih događaja u gradu, o kojem će Brčaci dugo da pričaju, ali i rado da ga se prisjećaju.

Share.

Suada Mujdanović je novinarka-dopisnica Federalne televizije (2024-), zamjenica glavnog urednika portala Plural.ba, te potpredsjednica Fondacije za medije i aktivizam "Plural" Brčko distrikt BiH. Bivša urednica BDC televizije (2020-2023), gdje je počela novinarsku karijeru 2019. godine.

Leave A Reply