Kapiten SDI Jedinstvo Boće-Brčko, Elvis Šerifović nakon mnogo godina upornog rada i napredovanja, sa šireg spiska uspio je da se izbori za mjesto u reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci. Slijedeće sedmice reprezentacija putuje u Tursku na takmičenje Zlatne lige gdje će braniti zlatnu medalju sa prethodnog takmičenja.

Sjedeća odbojka je najtrofejniji bh. sport, jedini gdje imamo u svojim vitrinama zlatne medalje sa svjetskih i evropskih prvenstava te olimpijskih igara.

S obzirom na to da je jedan od najmlađih, u narednom periodu od Šerifovića se očekuje da postane jedan od oslonaca naše reprezentacije i da dugo nastupa na velikim takmičenjima.

Životni san mi se ispunio!!! Bilo je mnogo uspona i padova, ali uz podršku porodice i kluba te prijatelja uspio sam prevazići te probleme i izboriti se za mjesto u najtrofejnijoj reprezentaciji BiH. Mogu samo poručiti da od onoga što stvarno želite nikada ne trebate odustati!!!! Jer svaki trud se na kraju isplati!!!

elvis šerifović
Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply