Pioniri MOK Jedinstvo Brčko, nakon osvajanja prvog mjesta na nivou Federacije BiH, proteklog vikenda na finalnom turniru u dvorani brčanske Gimnazije okitili su se titulom državnih šampiona.

U polufinalnoj utakmici koja se igrala u subotu, Jedinstvo je pobijedilo ekipu Modriče rezultatom 3:1 (25:21, 25:23, 15:25, 25:14), a dan poslije u finalu su bili bolji od Ljubinja također sa 3:1 u setovima (19:25, 25:17, 25:15, 25:15).

Za Jedinstvo su igrali: David Stjepić, Nikola Pekić, Osman Džuzdanović, Luka Radić, Filip Pekić, Srđan Kalas, Timur Mujanović, Mario-Marko Tošić, Stefan Popić, Vuk Andrić, Adin Mujkić, Miloš Vuković, Anil Isić, Mahir Martinović. Najbolji igrač turnira Anil Isić, najbolji primač Stefan Popić. Treneri: Boško Mihajlović i Miloš Mitrović.

U teškim trenucima za sport u ovom gradu, koji je prepoznat kao odbojkaški, oni nagovještavaju perspektivnu budućnost i nastavljaju tradiciju generacija prije njih.

Blizu bh. šampionske titule su i kadeti te juniori Jedinstva, koji su već odnijeli pobjednički pehar na nivou Federacije BiH. Završni turnir za kadete je narednog vikenda u Modriči, a juniorski za 15 dana (ne zna se još domaćin).

U kadetskom polufinalu Jedinstvo će igrati protiv gradskog rivala, ekipe Mladosti, dok se u drugoj utakmici sastaju Modriča i Srebrenik. U juniorskoj konkurenciji protivnik im je Radnik iz Bijeljine, a drugi polufinalni par čine sarajevska Bosna i Modriča.

Share.

Adis Mujdanović je novinar-glavni urednik portala Plural.ba (2022-), predsjednik Fondacije za medije i aktivizam "Plural" Brčko distrikt BiH, te saradnik istraživačkog portala InfoRadar.ba (2023-). Bivši dopisnik FTV (2021-2023) i glavni urednik portala Otisak.ba (2016-2021). Novinarsku karijeru počeo na BDC televiziji 2013. godine.

Leave A Reply