Kik-bokserka “Storm Gyma” Doris Živković, nakon prošlogodišnjeg istorijskog poduhvata i zlatne medalje na juniorskom šampionatu Evrope, tokom minule manifestacije Izbora najboljeg sportiste Brčko distrikta za 2021. godinu koji je održan u Domu kulture, ponijela je epitet najbolje sportistkinje Brčkog za prethodnu godinu. Odlukom tročlanog žirija, Živkovićeva je, u izuzetno zahtjevnoj konkurenciji, zasluženo imenovana prvim imenom brčanskog sporta u ženskoj konkurenciji, preuzevši štafetu od prethodnog laureata, odbojkašice Bimal-Jedinstva Ane Gajić.

Talentovana osamnaestogodišnja Doris Živković potvrdila je tezu da je Brčko grad koji, uprkos tmurnim oblacima koji nadvijaju sportsku zajednicu, odiše mladim nadama i sportskom perspektivom. Nagrada najbolje sportistkinje Distrikta, pečat je veoma uspješne takmičarske godine koja je iza nas, o čemu je govorila za Plural.

Ovo je za mene najljepši osjećaj nakon osvajanja Evropskog prvenstva u Budvi. Ne postoji ljepši osjećaj nego biti nagrađen za sav trud koji pružam u maksimalnoj mjeri. Nagrade predstavljaju proizvod rada i mnogo sam ponosna na ostvaren rezultat.

Kvalitetni nastupi u ringu, naročito prethodne godine tokom koje se Doris više puta dokazala na izuzetno renomiranim takmičenjima u zemljama Starog kontinenta, uveliko su obilježeni savjetima i patronažom trenera Vedada Mulaomerovića. Mlada kik-bokserka za kratak period stasala je u izuzetno cijenjeno ime modernog borilačkog sporta širom evropskih ringova.

Nagradu najbolje sportistkinje Brčko distrikta posvećujem i svom treneru Vedadu, bez koga nijedan moj korak ne bi bio moguć, na čemu sam mu neizmjerno zahvalna.

Vedeta “Storm Gyma” odlično je započela i novu kalendarsku godinu, osvajanjem zlatne medalje na Grand Prix turniru, održanom u Sarajevu 26.2.2022. godine. Prijestolnica Bosne i Hercegovine predstavlja uvertiru za podjednako uspješnu individualnu godinu.

Osvojena nagrada predstavlja samo vjetar u leđa da budem još bolja u seniorskoj konkurenciji. Očekujem poziv u seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine kako bih se posvetila osvajanju zlatne medalje na seniorskom prvenstvu Evrope koje me očekuje u Turskoj.

Najbolja sportistkinja Brčko distrikta ima poruku za nadolazeće prospekte brčanskog sporta. Konkurencija mladih asova, koji su između ostalog bili okupljeni i na podijumu brčanskog Doma kulture, dokazuje da će po mnogo čemu specifična lokalna zajednica i u godinama koje slijede, na adekvatan način biti prezentovana u širim sportskim auditorijumima.

Svim sportskim kolegama poručujem da sanjaju i strijeme ka svojim ciljevima. Samo oni koji su u stanju da pobijede sebe i ostvare svoj cilj, u stanju su da pobijede cijeli svijet.

Izbor sportiste godine Brčko distrikta, tradicionalna je manifestacija koja se ove godine obilježila po 22. put.

Dejan Jovičić je saradnik portala Plural.ba, sportski novinar i grafički dizajner. Višegodišnje iskustvo rada u lokalnim medijima.

Leave A Reply