Brčanska kik-bokserica Doris Živković osvojila je drugo mjesto u kategoriji seniorki do 60 kg (disciplina Low Kick) na Svjetskom kupu koji se protekli vikend održavao u Budimpešti, glavnom gradu Mađarske.

Članica KBS Storm Gym Brčko u polufinalu je pobijedila prvakinju Ukrajine jednoglasnom odlukom sudija, da bi u finalu 18-godišnja Brčanka izgubila za 2 boda od mnogo starije i iskusnije Poljakinje.

Na Svjetskom kupu je nastupilo preko 2.000 takmičara iz više od 50 zemalja.

Za Doris Živković je ovo prva seniorska sezona u karijeri, nakon što je na WAKO Evropskom juniorskom prvenstvu u Budvi prošle godine osvojila zlatnu medalju u disciplini K1 (-56 kg). Također, ona je višestruka državna prvakinja u konkurenciji juniorki i seniorki u više disciplina.

Njen trener Vedad Mulaomerović, proslavljeni brčanski kik-bokser i osnivač Storm Gym-a, nosi velike zasluge za ove vrhunske rezultate. Za Plural je dao kratki osvrt na dosadašnji tok sezone.

Ovo joj je prva sezona u seniorima, ali i ovo što je osvojila dosad, teško da će je iko ikad stići.

Bez obzira što je nastupala kao juniorka, Doris Živković je u konkurenciji znatno starijih seniorki, proglašena za najbolju sportistkinju Brčko distrikta u 2021. godini.

Share.

Adis Mujdanović je novinar-glavni urednik portala Plural.ba (2022-), predsjednik Fondacije za medije i aktivizam "Plural" Brčko distrikt BiH, te saradnik istraživačkog portala InfoRadar.ba (2023-). Bivši dopisnik FTV (2021-2023) i glavni urednik portala Otisak.ba (2016-2021). Novinarsku karijeru počeo na BDC televiziji 2013. godine.

Leave A Reply