Mlada brčanska kik-bokserka Doris Živković, članica KBS Storm Gym, završila je svoj nastup u četvrtfinalu Evropskog seniorskog prvenstva porazom u tijesnoj borbi od iskusne Amalie Cymerman iz Poljske.

Prošlogodišnja evropska juniorska prvakinja i najbolja sportistkinja Brčko distrikta BiH za 2021. godinu, u svojoj prvoj seniorskoj sezoni morala se zadovoljiti plasmanom među osam najboljih na Starom kontinentu.

Te činjenice dovoljno govore o ogromnom talentu i perspektivnoj budućnosti za ovu veoma borbenu brčansku zlatnu djevojku.

Poteškoće tokom priprema

Doris Živković je na Evropsko prvenstvo u Turskoj (Antalya) stigla nakon brojnih poteškoća sa kojima se suočila tokom priprema, prije svega zbog putovanja na fakultet.

Opet je gledala da dođe na svaki trening.

VEDAD MULAOMEROVIĆ, TRENER i predsjednik kbs storm gym

Jedina seniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine iz Brčkog na kontinentalno takmičenje otišla je uz pomoć nekoliko vjernih prijatelja KBS Storm Gym, ali bez podrške gradskih vlasti, stoga su iz ovog kluba izrazili nadu da će lokalna Vlada u budućnosti imati više sluha za jednu od najvećih brčanskih sportskih ambasadorki.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply