Na inicijativu Klinike za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli pokrenut je projekat “Rekonstrukcija objekta za potrebe Odjeljenja dječje i adolescentne psihijatrije na Klinici za psihijatriju u Tuzli”.

Ratne traume, pandemija, nasilje u porodici, međuvršnjačko nasilje, siromaštvo, prirodne nepogode, laka dostupnost psihoaktivnih supstanci i drugi faktori uz izostanak adekvatnog otkrivanja problema mentalnog zdravlja i poremećaja ponašanja, u značajnoj mjeri uticali su na evidentnu tendenciju povećanja broja djece i adolescenata koji imaju mentalne poremećaje i poremećaje u ponašanju.

Za adaptaciju i rekonstrukciju Dječje psihijatrije neophodno je oko 600.000 KM. Fondacija “Mentalno zdravlje za sve” poziva sve velikodušne dobročinitelje da pomognu adaptaciju Odjeljenja za dječju i adolescentnu psihijatriju Klinike za psihijatriju UKC Tuzla. Ukoliko želite pomoći svoje priloge i donacije možete uplatiti na sljedeći način:

Pravovremenim i ranim tretmanom djece i mladih sa psihičkim smetnjama mogu se izbjeći kasnije pojave težih poremećaja kao što su: bolesti ovisnosti (alkoholizam, narkomanija), maloljetnička delikvencija, suicid i drugi.

Share.

Suada Mujdanović je novinarka-dopisnica FTV iz Brčkog (2024-) i urednica portala Plural.ba (2022-). Bivša urednica BDC televizije (2020-2023), gdje je počela novinarsku karijeru 2019. godine.

Leave A Reply