Polako nam se primiču i dugoiščekivani datumi, 28. i 29. jul, kada se u naš grad ponovo vraćaju dobro poznate boje BiH Color festivala, a time i radost svim ljubiteljima elektronske i alternativne muzike.

Ove godine se pripremaju, kako kažu iz organizacije, neki noviteti, neki novi izvođači, ali i neki povratnici, koji će se pojaviti na binama Main i Hammer stage-a. Jedan od njih je svakako i mladi brčanski DJ i muzički producent, Berin Arnautović.

DJ Brvski, kako mu glasi umjetničko ime, se ove godine ponovo pojavljuje, nakon što je 2016. nastupao na prvom izdanju ovog festivala, u velikom stilu. Nakon nekolicine nastupa po Bosni i Hercegovini, prvenstveno u Sarajevu i Tuzli, ali i u svom gradu, u Brčkom, Brvski će biti jedan od izvođača, koji će 28. jula, u petak, nastupiti na Main stage-u. Proteklog vikenda je dijelio binu sa regionalno poznatim umjetnicima Foxom i Surrealom, pred oko 700 posjetilaca Doma mladih u Sarajevu, te istu postavku očekujemo i ovog petka u Brčkom.

Osim njih, ove godine nas očekuju i mnoštvo renomiranih izvođača kao što su: Frenkie, Kontra i Indigo, Albino, Ajs Nigrutin i Timbe, Erick Kasell, Drop Sensei i mnogi drugi.

Share.

Edin Osmanbašić je novinar-urednik za kulturu portala Plural.ba (2022-). Primarno zanimanje profesor njemačkog jezika i književnosti. Medijsku karijeru počeo 2020. godine kao voditelj edukativno-zabavnog video serijala Live kviz znanja na portalu Otisak.ba.

Leave A Reply