Prilog za FTV

Svečanom akademijom u Domu kulture, obilježena je 23. godišnjica Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Događaju na kojem je bilo govora o postignutim rezultatima i budućnosti ove specifične administrativne jedinice u našoj zemlji prisustvovali su predstavnici lokalne, entitetske i državne vlasti te međunarodne zajednice u BiH.

Brčko distrikt ponovo je označen uspješnim primjerom suživota u BiH. Ekonomski razvoj, odnosno investicije na području ove lokalne zajednice, uz planiranu realizaciju infrastrukturnih projekata, trebale bi donijeti perspektivnu budućnost.

Ovo su prilike, poput Dana Distrikta, da negdje valorizujemo sve što smo do sada učinili, vidimo gdje smo napravili određene propuste, izazove s kojima se suočavamo, da pokušamo sve to skupa prevazići.

Esed Kadrić, GRADONAČELNIK BRČKO DISTRIKTA BiH (SDA)

Zapad je žedan dobre, kvalitetne i vrijedne radne snage koju mi imamo. Ljudi se opredjeljuju ići tamo i naša domaća zadaća je da se ovdje digne standard ljudima u smislu dobro plaćenih poslova koji će nas držati ovdje.

Anto Domić, DOGRADONAČELNIK BRČKO DISTRIKTA BiH (HDZBiH)

Ipak, borba protiv korupcije i stranačkog zapošljavanja trebala bi biti prioritet na tom putu.

Da prije svega reformisana administracija Brčko distrikta brže reaguje na određene probleme, kao i na sam trend, ali on nije specifičan samo za Distrikt, politizacije cjelokupnog društva, prevelikog uticaja politike.

Siniša Milić, PREDSJEDNIK SKUPŠTINE BRČKO DISTRIKTA BiH (SNSD)

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Distrikt Jonathan Mennuti te šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler, kazali su da je pred Distriktom mnogo bitnih projekata u smislu ekonomskog razvoja i stvaranja boljih uvjeta za života stanovnika ove lokalne zajednice.

Share.

Adis Mujdanović je novinar-glavni urednik portala Plural.ba (2022-), predsjednik Fondacije za medije i aktivizam "Plural" Brčko distrikt BiH, te saradnik istraživačkog portala InfoRadar.ba (2023-). Bivši dopisnik FTV (2021-2023) i glavni urednik portala Otisak.ba (2016-2021). Novinarsku karijeru počeo na BDC televiziji 2013. godine.

Leave A Reply