Brčanski odbojkaš Asmir Hukičević (29), reprezentativac Bosne i Hercegovine, klupsku karijeru će nastaviti u Rumuniji. On je ostvario transfer iz HOK Domaljevac u SCM Universitatea Craiova.

Riječ je o timu iz vrha rumunske lige Div 1, a trenutno se nalazi na četvrtoj poziciji i u borbi je za šampionsku titulu.

Bogata međunarodna karijera

Hukičević, koji igra na poziciji primača servisa, iza sebe ima bogatu međunarodnu karijeru.

Prve odbojkaške korake napravio je u omladinskom pogonu MOK Jedinstvo Brčko. Od 2014. do 2021. godine igrao je u Kataru, Saudijskoj Arabiji i Crnoj Gori, nakon čega se vratio u domovinu.

Igrajući za višestrukog bh. šampiona OK Mladost Brčko prošle sezone osvojio je Kup BiH uz priznanje za najboljeg igrača u finalu. Prvi dio aktuelne sezone proveo je u ekipi Domaljevca, prošlogodišnjeg vicešampiona naše zemlje.

Odlične igre za reprezentaciju

Utakmica protiv Rumunije

Bio je jedan od nosilaca igre reprezentacije BiH u prošlogodišnjim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Iako su se pripremali u katastrofalnim uslovima, naši reprezentativci su pokazali kvalitetu, bez obzira što se nisu plasirali na kontinentalno takmičenje.

Hukičević je odličnim igrama skrenuo pažnju na sebe, a posebno se iskazao baš u utakmici protiv reprezentacije Rumunije, zemlje u kojoj će igrati u nastavku svoje karijere.

Share.

Leave A Reply