Iako je fabrika vode u blizini, mještani mjesne zajednice Plazulje još uvijek nemaju riješen problem vodosnabdijevanja. Prije 15 godina iskopan je bunar, međutim još uvijek nije u funkciji jer nema lokacijsku dozvolu.

Moje lično mišljenje i većine mještana je da neko namjerno ovo opstruiše, jer sad nakon toliko godina da se traži lokacijska dozvola.

VESNA ARSENIĆ, PREDSJEDNIK MZ PLAZULJE

Za ovaj problem obraćali su se nadležnima, ali glasa razuma s njihove strane nema.

Neki kažu da nije potrebna lokacijska dozvola, neki da jeste. Ja više neću ići podnositi zahtjeve, od toga odustajem. Neka dođe gospoda iz Vlade da riješi problem. Mi pored fabrike vode običan arterac nemamo.

VESNA ARSENIĆ, PREDSJEDNIK MZ PLAZULJE

Oko 200 mještana po pitku vodu trenutno ide u mjesnu zajednicu Gorice.

Tu ima i starijih osoba koje vodu voze biciklom ili kolicima. Oni mogu još neko vrijeme tako, a šta će biti poslije, to ne znamo.

VESNA ARSENIĆ, PREDSJEDNIK MZ PLAZULJE

Ovaj bunar za nas znači život. Mi smo danas najugroženija mjesna zajednica što se tiče vode u Brčko distriktu.

MILORAD TOMIĆ, MJEŠTANIN MZ PLAZULJE

Drugi problem sa kojim se susreću mještani jeste i nemogućnost izgradnje dječijeg igrališta. Naime, Vlada Distrikta je nedavno kupila oko 2 duluma zemljišta namijenjenog za dječije igralište, međutim izgradnja nije moguća zbog dalekovoda koji se nalazi na toj parceli.

Kada su kupovali to zemljište, kako nisu vidjeli toliki dalekovod. Neka i oni dođu da pogledaju to zemljište, jer nama je potrebno samo 300 kvadrata.

VESNA ARSENIĆ, PREDSJEDNIK MZ PLAZULJE

U ovoj mjesnoj zajednici nalazi se trafo stanica koja je u samo nekoliko dana dobila lokacijsku i građevinsku dozvolu. Dozvolu za rad nikad nije dobila, ali i dalje radi. Šta reći nakon svega ovoga, osim da je sve moguće u Brčko distriktu BiH.

Share.

Suada Mujdanović je novinarka-dopisnica FTV iz Brčkog (2024-) i urednica portala Plural.ba (2022-). Bivša urednica BDC televizije (2020-2023), gdje je počela novinarsku karijeru 2019. godine.

Leave A Reply