Petnaesti pehar u nizu

Izuzetno uzbudljiva majstorica finalne serije play-offa bosanskohercegovačkog šampionata u odbojci za žene, pripala je Bimal-Jedinstvu koje je na domaćem parketu rezultatom 3:1, po setovima 25:10, 25:18, 21:25, 25:15, savladalo veoma kvalitetnu ekipu Gacka i na taj način odbranilo titulu nacionalnog prvaka. Petnaesti pehar u nizu, krasiće prebogate vitrine jednog od najuspješnijih sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini.

Bez brejka tokom uvodna dva meča serije, Brčanke su odbranile prednost domaćeg terena, Gačanke u drugom susretu uzvratile i zakazale, ispostaviće se interesantnu majstoricu u Brčkom.

Uvjerljiva prva dva seta

Smail Pezerović je od starta na parket poslao udarni sastav. Hadžićeva na poziciji tehničara, duo na mreži GajićDragutinović. U polju su još nastupile i Biberdžićeva, Kenjalo, Radovićeva i Omerhodžićeva.

Brčanske princeze su već u prvoj rotaciji uvodnog seta nagovijestile gošćama da ih čeka težak zadatak u Distriktu. Ekspresno su favorizovane Brčanke stigle do 10 timskih poena na servis Ajle Hadžić, formirale pri tome dvocifrenu prednost i kroz samo nekoliko minuta igre, obezbijedile 14 set lopti. Na leđima Gajićeve i Radovićeve, koje su predstavljale nerješivu enigmu za sastav Gacka, iskorištena je već prva od pomenutih 14 set lopti za početno vođstvo.

Izabranice Saše Slijepčevića su znatno bolje otvorile drugi set. Uspijevale su Gačanke pratiti ritam Bimal-Jedinstva i čuvati rezultatski egal koji je sredinom seta krasio semafor dvorane u brčanskog Gimnaziji. Ipak, u finišu, domaće u brzini više, serija od 10:3 praćena velikim brojem tehničkih grešaka Gačanki, bila je dovoljna da roster Smaila Pezerovića dođe na set udaljenosti od novog pehara.

Atomski pogon u finišu

Nije to bio kraj, finalistkinje iz Hercegovine, najbolje su sačuvale za treći set. Bivša vedeta Bimal-Jedinstva Katarina Popović, predvodila je Gačanke koje su u dramatičnoj završnici, nakon rezultatske klackalice tokom seta, uspjele da zadrže koncentraciju, slome otpor Bimal-Jedinstva u finišu i odvedu meč u 4. set.

Bimal-Jedinstvo na atomski pogon, na opšte oduševljenje domaćih pristalica, torpedovalo je sastav Gačanki koje su potpuno pokleknule u odlučujućem setu. Nekoliko perfektno izvedenih napadačkih sekvenci uz izuzetno visok procenat uspješnosti u segmentu blok igre, trasiralo je put domaćem rivalu ka konačnom cilju na večerašnjem susretu. Furioznih, uvodnih 12:2 bilo je nedostižno za rivala sa jugoistoka Bosne i Hercegovine. Pokušao je Slijepčević time-outima razbuditi svoje izabranice ali nije vrijedilo. Rutinski je domaći sastav čuvao dvocifrenu prednost, priveo susret kraju i označio početak velikog slavlja na parketu.

Slavlje

Odbojkašice Bimal-Jedinstva ukupnom pobjedom 2:1 u seriji, odbranile su titulu najboljeg tima u Bosni i Hercegovini, nastavile da pišu istoriju i po 15. put se okitile zlatnim laureatom.

Pehar namijenjen najboljima, u ruke kapitena neprikosnovenih Žane Dragutinović predao je predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić

Share.

Dejan Jovičić je saradnik portala Plural.ba - novinar i grafički dizajner (2022-). Bivši urednik Sportal.ba (2019-2021), saradnik portala Otisak.ba (2021-2022), Nula49.com (2020-2021).

Leave A Reply