Odbojkašice Bimal-Jedinstva opravdale su ulogu favorita i maksimalnim rezultatom 3:0 (po setovima 25:17, 25:16, 25:14) savladale ekipu BL se Volleya u finalnom susretu Kupa Bosne i Hercegovine. Podrška sa tribina dvorane “Magnet” u Brčkom omogućila je “Brčanskim princezama” da ostvare 25. pobjedu tokom 26 međusobnih duela protiv velikog rivala, čime su i 13. put zaredom u svoje vitrine smjestile pehar, drugog po važnosti, takmičenja u državi.

Startnu postavu Bimal-Jedinstva u finalnom meču činile su: Hadžić, Gajić, Dragutinović, Biberdžić, Kenjalo, Radović i Omerhodžić.

Uvodne sekvence i nekoliko tehničkih grešaka na startu, ponudile su rezultatsku ravnopravnost u početnoj rotaciji prvog seta, nakon čega je uslijedio “blitzkrieg” branioca titule. Nošen vrhunskim servisom Ajle Hadžić, brčanski sastav kreirao je seriju 8:0 čime su Brčanke slomile otpor gošći, stekle zavidnu prednost i početni set poslale u mirniju završnicu. Nakon realizovane druge, od ukupno osam set lopti, domaće odbojkašice su riješile set u svoju korist, rezultatom 25:17.

Početak drugog seta identičan onom iz prvog, ravnopravna borba na obje strane tokom koje su gošće pokušale da se aktivnije vrate u meč, ali su “Princeze”, stimulisane energičnom podrškom sa tribina i nekoliko vrhunskih poteza Gajićeve i Radovićeve, ponovo prelomile set u svoju korist. Na kraju je to još ubjedljivije izgledalo, sa ukupnih 9 poena razlike.

Treći set je ponudio optimističan početak za gošće iz Banja Luke. Uvodna serija 1:5 izrodila je nadu o povratku, eventualnom produžetku finalnog meča, ali su domaće odbojkašice ponovo zaigrale u svom renomeu, stabilizovale prijem i vezale nekoliko poena u svoju korist. Ubrzo je rezultatska klackalica prešla na stranu Brčanki koje su rutinski privele meč kraju i sa dvocifrenom prednošću u, ispostaviće se poslednjem setu, stigle do 13. pehara pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine.

Najboljom igračicom finalnog susreta Kupa Bosne i Hercegovine, potpuno zasluženo proglašena je Duška Kenjalo, korektor Bimal-Jedinstva.

Nakon ostvarenja prvog od dva primarna ovosezonska cilja, Bimal-Jedinstvo sada nastavlja borbu na drugom frontu. Jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva na domaćoj sceni nastavlja potjeru ka petnaestoj tituli nacionalnog prvaka Bosne i Hercegovine.

Leave A Reply