Nakon pet uspješno organiziranih, iza nas je i šesti uspješni regionalni festival u boji – BiH Color Festival, održan proteklog vikenda, 29. i 30. jula, i koji je na poligonu bescarinske zone u Brčkom okupio hiljade posjetilaca.

Ove godine BiH Color Festival je ugostio veliki broj DJ-eva, ali i regionalne zvijezde alternativnih muzičkih žanrova poput Zoi, Ede Maajke, Vojka V i drugih. Kao i uvijek festival je imao dvije bine, „Main Stage“ i „Hammer Stage“, te su posjetioci mogli birati koje žanrove žele da slušaju.

Prvog dana su nastupali: Architect, Vojko V, Edo Maajka, Kosta Radman, Wortexx, Wreckvge, Avellatur, Siniša Lukić, Fakir i Ranchatek.

Čini se da je najupečatljiviji nastup prvoga dana bio Edina Osmića, svima nama znanog kao „Edo Maajka“. Regionalno poznati Brčak je pred velikim brojem posjetilaca izvodio svoje stare i nove hitove poput: „Mahir i Alma“, „Prikaze“, „Jesmo l’ sami“, „Bomba“, „Moćno“, „Svaki čovjek“ itd. Masa je horski ponavljala za slavnim reperom i zaista se vidjelo da su svi u tome uživali.

Drugog dana publiku su zabavljali: Zoi, Lea, Nipplepeople, Cashew, Mario Eddie, Galoski, Miloš Stankić, Barba, Dražen Zimonjić B2B Frankie, Sesha i Lag.

Jedan od zasigurno nezaboravnih trenutaka drugog dana, odnosno ovogodišnjeg festivala, bio je nastup brčanskog DJ-a, a ujedno i jednog od osnivača ovog festivala, Miloša Stankića, kojim se zapravo oprostio od „svog imena“.

Može se reći da je ovogodišnji BiH Color Festival opravdao očekivanja svih posjetilaca, što potvrđuju slike i videi po društvenim mrežama, portalima i sl.

Drago nam je da smo opravdali očekivanja posjetilaca. Zadovoljni smo sa ukupnom posjetom, gdje je u petak bilo 4500 posjetilaca, a u subotu, koja je tradicionalno uvijek bila posjećenija od petka, bilo nešto više od 4000 ljudi.

DRAŽEN ZIMONJIĆ, DIREKTOR FESTIVALA

„Color“, već ustaljeni ‘nadimak’ ovog festivala, je postao tradicija, ali i veliki turistički značaj za Brčko. Iako je tek iza nas, vjerujemo da će posjetioci i simpatizeri ovog festivala s nestrpljenjem čekati sljedeće izdanje, koje su organizatori najavili sa dodatnim novitetima i još raznovrsnijim programom.

Share.

Edin Osmanbašić je novinar-urednik za kulturu portala Plural.ba (2022-). Primarno zanimanje profesor njemačkog jezika i književnosti. Medijsku karijeru počeo 2020. godine kao voditelj edukativno-zabavnog video serijala Live kviz znanja na portalu Otisak.ba.

Leave A Reply