Firma Fixetics Sourcing, osnovana početkom 2020. godine, ostvarila je veliki uspjeh postavši direktni dobavljač kompaniji BMW AG, za koju rade komponente za njihove alate. Kupci ove brčanske firme su renomirane kompanije iz automobilske, mašinske, prehrambene industrije. Do sada broje preko 300 realizovanih projekata sa više od 20 kompanija.

Direktor i vlasnik Fixetics Sourcing Adem Velagić, za Plural je kazao kako im pandemija korona virusa nije baš olakšala prve korake.

Ipak smo pronašli način da dobijemo povjerenje sada već naših kupaca i ne samo da opstanemo, nego i da rastemo sa svakim projektom.

Podrška u proizvodnji EU firmama

Njihov cilj je da svojim klijentima (EU firmama, većinski sa njemačkog govornog područja) postanu podrška u proizvodnji. Zajedno sa svojim partnerima u Bosni i Hercegovini i Srbiji rade specijalne mašine, razne zavarene konstrukcije, alate, dijelove za mašine.

Posebno smo fokusirani na kvalitet! Naši kupci imaju povjerenje da će projekti biti besprijekorno urađeni i da su naši proizvodi maksimalne kvalitete.

Velagić na kraju razgovora pojašnjava i poručuje da im je specijalnost sve ono što stvara glavobolju njihovim kupcima.

Share.

Adis Mujdanović je novinar-glavni urednik portala Plural.ba iz Brčkog (2022-) i saradnik istraživačkog portala InfoRadar.ba (2023-). Bivši dopisnik FTV (2021-2023) i glavni urednik portala Otisak.ba (2016-2021). Novinarsku karijeru počeo na BDC televiziji 2013. godine.

4 komentara

  1. Pingback: Veliki uspjeh: Firma iz Brčkog direktni dobavljač za BMW AG – nula49.com

Leave A Reply