Prilog BDC TV

Radovi na izgradnji kružnog toka na ukrštanju ulica Uzunovića, braće Ribnikar i kraka Ulice Desanke Maksimović u Eš naselju, čija je ukupna vrijednost 567 hiljada KM, konačno su završeni. Predviđeni rok za završetak radova bio je 60 dana, međutim radovi su potrajali malo duže.

Osnovni problem predstavljao je kišni period koji je krenuo od 20. avgusta. Ti kišni dani su uticali da dođe do određenog produžetka rokova za izgradnju, dok je ova kompletna dionica za saobraćaj puštena 13. septembra, dakle malo nakon predviđenog kraja završetka radova.

VLADO JEVTIĆ,  DIREKTOR JP ”PUTEVI BRČKO”

Novi kružni tok uveliko će omogućiti brži protok saobraćaja kroz ovaj dio grada.

Najveću korist imaju stanovnici naselja Srpska Varoš i Eš koji tek izgradnjom ovog kružnog toka mogu u potpunosti da koriste ovu raskrsnicu koja je ranije bila zatvorena sa betonskim blokovima. Mi smo na ovaj način uspjeli da oslobodimo komunikaciju preko ove raskrsnice između Srpske Varoši i naselja Eš.

VLADO JEVTIĆ,  DIREKTOR JP ”PUTEVI BRČKO”

Gledajući sa aspekta bezbjednosti, kružni tokovi su u prednosti u odnosu na raskrsnice sa semaforima.

Zato što bilo kakav bezbjednosni incdent koji se desi na njima ne može da izazove ozbiljnije posljedice. To je prvenstveno zbog manjeg broja kolizionih tačaka koje su na kružnim tokovima.

BOJAN DELIĆ, PROJEKT MENADŽER ZA IZGRADNJU PUTEVA

Izgradnju kružnog toka u ovom dijelu grada projektovao je brčanski Zavod za planiranje, projektovanje i razvoj.

Share.

Suada Mujdanović je novinarka-dopisnica FTV iz Brčkog (2024-) i urednica portala Plural.ba (2022-). Bivša urednica BDC televizije (2020-2023), gdje je počela novinarsku karijeru 2019. godine.

Leave A Reply