Javno preduzeće „Putevi Brčko” u toku poslovne godine kontinuirano u skladu sa poslovnim planom radi na održavanju putne mreže, a samim tim i na rekonstrukciji. Predsjednik brčanske Skupštine Siniša Milić i direktor JP „Putevi Brčko” Vlado Jevtić danas su obišli početak radova u Ulici Vuka Karadžića koja će biti sanirana u dužini od 410 metara.

Mi ćemo se potruditi da bude što manje zagušenja saobraćaja. Upravo na ovom putnom pravcu imaju 4 različita putna projekta gdje je jedan već urađen, a započet je prošle godine. Nakon toga idemo sa ovim putnim pravcem na kojem se trenutno nalazimo, a onda nastavljamo sa dodatna dva putna pravca, tako da će veći dio ovog gradskog naselja do kraja godine biti završen.

vlado jevtić, direktor jp putevi brčko

Sanacija i rekonstrukcija putne infrastrukture vršit će se na više lokacija na području Brčko distrikta, a za ove poslove iz budžeta Distrikta izdvojeno je oko 4 miliona i 300 hiljada KM.

Ono što je jako značajno i to je negdje bio i prigovor u nekom ranijem periodu, a to jeste da je grad bio dijelom zapostavljen kada su u pitanju ovakvi radovi. Mi na ovaj način ispravljamo i tu anomaliju, dakle značajan dio radova biće obavljen upravo na području grada kao i na nekim važnijim magistralnim dionicama.

siniša milić, predsjednik skupštine brčko distrikta (snsd)

JP „Putevi Brčko” u ovoj godini planira realizaciju ukupno 26 projekata putne infrastrukture od kojih se njih 20 odnosi na izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju puteva, dva na izgradnju kružnih tokova na ulazu u Eš i Stadion, zatim izgradnja dva autobuska stajališta kao i semaforizacija dvije raskrsnice.

Share.

Suada Mujdanović je novinarka-dopisnica FTV iz Brčkog (2024-) i urednica portala Plural.ba (2022-). Bivša urednica BDC televizije (2020-2023), gdje je počela novinarsku karijeru 2019. godine.

Leave A Reply