Matija Prskalo i Zijad Gračić u predstavi ‘Ljubav na prvi pogled’

U nedjelju, 11.12.2022. godine sa početkom u 19:30 sati, u Domu kulture Brčko ponovo će nastupiti velika glumačka imena, Zijad Gračić i Matija Prskalo, u predstavi “Ljubav na prvi pogled”.

Riječ je o komediji autora Fadila Hadžića i redatelja Zorana Mužića sa dužinom trajanja od 85 minuta. Nakon uspješne turneje u Hrvatskoj, slijede nastupi u bosanskohercegovačkim gradovima. Prva stanica Brčko.

Sadržaj

U lijepo namještenoj građanskoj sobi, u kojoj se stariji namještaj miješa s predmetima novijeg datuma, živi gospođa Marija Trkulja-Gazivoda. Žena pedesetih godina, čije lice karakterizira neka opuštenost osamljenice. Silno bi željela da u njezin život uđe osoba s kojom bi mogla podijeliti radost, intimu, romantične trenutke, a ne isključuje se ni zajednički život. Budući da je teško u susjedstvu naći osobu vrijednosnog suda gospođe Marije, odlučila je takvog muškarca potražiti preko oglasa. Na oglas se javio gospodin Kosta Bandula, također pedesetih godina, višestrukog zanimanja, dotjeran, uvija se od finoće, iako, po svemu sudeći, to i nije njegova prava narav.

IZ SADRŽAJA

U nizu zanimljivih obrata, ova se komedija od ekspozicije do raspleta gleda u jednom dahu, a sjajni glumci i duhovit tekst garantiraju pravi kazališni doživljaj.

Osim na dan igranja predstave, ulaznice će se moći kupiti u pretprodaji na nekoliko lokacija u Brčkom. Više informacija u narednim danima.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply