Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Zijad Nišić upriličio je prijem za direktora i učenike Osnovne muzičke škole povodom postignutih uspjeha učenika tokom školske 2022/2023. godine na međunarodnim takmičenjima. I ove godine učenici su u Brčko donijeli 25 međunarodnih nagrada.

Mogu slobodno da kažem da su to najljepši i najveći ambasadori ove lokalne zajednice. Brčko distrikt treba da bude ponosan na ove đake koji u svakom momentu na najljepši mogući način pronose ime Brčko distrikta u Evropi.

JASMIN HASIĆ, DIREKTOR OSNOVNE MUZIČKE ŠKOLE BRČKO DISTRIKTA BIH

Muzička škola u Brčkom ima dugu tradiciju. U početku bila je to jedna harmonikaška sekcija koja je vremenom prerasla u muzičku školu koja ima respektabilne uspjehe.

Po svom sastavu nastavnog kadra, broju učenika, instrumentariju, takmičenjima i rezultatima a i po tradiciji zaista su oni imidž našeg grada, oni koji promoviraju naš grad i koji su veliki potencijal.

ZIJAD NIŠIĆ, GRADONAČELNIK BRČKO DISTRIKTA BIH
Share.

Suada Mujdanović je novinarka-dopisnica FTV iz Brčkog (2024-) i urednica portala Plural.ba (2022-). Bivša urednica BDC televizije (2020-2023), gdje je počela novinarsku karijeru 2019. godine.

Leave A Reply