Tragična smrt koja je zadesila naše zaposlenice Dijanu (54), Bojanu (28) i Soku (54), vrijedne i primjerne radnice u institucijama i preduzećima u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine, duboko je potresla sve njihove kolegice i kolege, ali i sve stanovnike Brčko distrikta BiH, navodi u svom telegramu saučešća gradonačelnik Zijad Nišić.

Njihov iznenadni i tragični odlazak posebno će teško pasti njihovoj djeci, roditeljima, muževima, braći i sestrama te njihovim ostalim srodnicima. U ovim teškim časovima bola naše misli su s njima. U ime Vlade Brčko distrikta BiH, ali i u moje ime primite izraze iskrenog saučešća.

Nišić je proglasio Danom žalosti 19. maj 2023. godine zbog tragične smrti 3 osobe na magistralnom putu Šamac – Brčko.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplјa, odnosno jarbola, na zgradama Vlade i institucija Brčko distrikta BiH.

Dana 19. 5. 2023. godine:

  1. Ne mogu se održavati javne, kulturne, zabavne i sportske priredbe;
  2. U ugostiteljskim objektima zabranjeno je puštati muziku, izuzev u onim ugostiteljskim objektima u kojima su ranije zakazane proslave, pod uslovom da se proslave održavaju u zatvorenom prostoru ugostiteljskih objekata i ne mogu se upotrebljavati automobilske i druge sirene u koloni povodom svadbi ili drugim povodom;
  3. Sve medijske kuće na području Brčko distrikta BiH na dan žalosti uskladit će svoj program s ovom odlukom.

U stravičnom sudaru, koji se jučer poslijepodne dogodio na području Šamca, poginule su tri radnice iz ove općine koje su se, prema pisanju medija, kobnih momenata vraćale iz Brčkog, gdje su bile zaposlene. Sudarili su se teretnjak marke Mercedes sa cisternom i Peugeot u kojem su ove radnice bile.

Foto: Facebook | nezavisne.com

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply