U ugostiteljskom objektu “Balkan pub” održan je prvi “Youth quiz” u organizaciji Vijeća/Savjeta mladih Brčko, što je označilo početak Susreta mladih u našem gradu. Pitanja na kvizu bila su, kao što su ljubitelji kviz kulture u našem gradu i navikli, vezana za opšte znanje, ali je ovaj put bio uključen i dio pitanja o radu Vijeća/Savjeta mladih Brčko, pa su učesnici upoznati sa dosadašnjim radom ovog tijela i budućim projektima.

Zadovoljstvo nam je vidjeti ovako veliki broj mladih ljudi koji su pokazali interesovanje kada je u pitanju znanje. Na kvizu je učestvovalo preko pedeset talmičara/ki, a titulu je ove godine uzela ekipa “Bezbojne zelene ideje” dok je drugo mjesto pripalo ekipi “Sveznalice”, a treći su bili “Čvake”.

ALEKSANDAR PANTELIĆ, KOORDINATOR YOUTH KVIZA

Pravo osvježenje

Vladana Đokić, dio šampionske ekipe “Bezbojne zelene ideje” oduševljena je događajem i kaže kako su ovakva druženja pravo osvježenje u Brčkom.

Drago mi je da su mladi dio priče o mladima, a ovo je sjajan način da nešto i naučimo o Savjetu mladih, njegovom dosadašnjem radu, ali i budućim planovima. Uz sve to, upoznali smo i kvalitetne mlade ljude koji pokušavaju stvari pokrenuti na bolje.

Ni Vladimir Kanostrevac, član Predsjedništva Savjeta mladih i koordinator Susreta mladih, ne krije zadovoljstvo uspjehom na samom početku Susreta.

Odziv je bio sjajan, atmosfera nevjerovatna. Drago mi je vidjeti da se među mladima cijeni znanje, da ovakvi događaji privlače sve veći broj ljudi. Naš grad je među rijetkima u regionu sa ovakvim tipom takmičenja. Gradsko kviz takmičenje je već prešlo u tradiciju, ekipe sve više dolaze iz susjednih gradova ali i država.

Jedna u nizu aktivnosti

Ovo je, naravno, samo prva u nizu aktivnosti u okviru ovogodišnjih Susreta.

Ovo je samo prva aktivnost ovogodišnjih Susreta mladih koje realizujemo, uskoro ćemo održati aktivnosti na promociji Strategije za mlade, a sam centralni događaj koji će okupiti, pored loklanih donosioca odluka, mlade predstavnike iz regiona održat će se krajem maja.

HARUN ŠABANOVIĆ, ČLAN PREDSJEDNIŠTVA SAVJETA MLADIH

Implementacija Susreta mladih se sprovodi zahvaljujući Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektu kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije BiH (IOM), finansiran od strane Austrijske razvojne saradnje.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply