Izjava za medije

Za brčanske poljoprivrednike jedna lijepa vijest. Naime, Vlada Brčko distrikta usvojila je Odluku o odobravanju subvencija za nadoknadu štete zbog suše na usjevima kukuruza u 2022. godini u iznosu od 400.000 KM.

Iz Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ističu da će pripremiti spiskove na osnovu podnesenih i obrađenih zahtjeva za dodjelu podsticaja za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u ovoj godini.

Isplata do kraja godine

Iznos koji će biti isplaćen poljoprivrednim proizvođačima je između 70 i 80 KM po hektaru zasijane površine kukuruza. Dakle, podsticaj će biti isplaćen na osnovu zasijane površine koju je komisija na terenu utvrdila, a ne na površinu koja je podnesena zahtjevom.

MILENKO NINKOVIĆ, ŠEF ODJELJENJA ZA POLJOPRIVREDU, ŠUMARSTVO I VODOPRIVREDU (SNSD)

Nakon obrađenih zahtjeva spiskovi će biti dostavljeni Direkciji za finansije, a poljoprivrednici isplatu subvencija mogu očekivati do kraja tekuće godine.

Share.

Suada Mujdanović je novinarka-dopisnica FTV iz Brčkog (2024-) i urednica portala Plural.ba (2022-). Bivša urednica BDC televizije (2020-2023), gdje je počela novinarsku karijeru 2019. godine.

Comments are closed.