Brčak Hule Hanušić, koji živi i radi u Beču, podsjetio je na karikaturu iz svog arhiva pod nazivom “Spasioci”, izvorno objavljenu u brčanskom listu “Graditelj” 1991. godine, aludirajući na nepromijenjen odnos međunarodne zajednice prema Bosni i Hercegovini.

On je komentarisao da je karikatura aktuelna i danas, jer odslikava pravu stvarnost naziva “Spasioci”, te bi je novina “Graditelj” da je sreće i da kojim slučajem još izlazi, i ove godine ponovo objavila.

Ni tada, a pogotovu ne sad, i nakon 30 godina iskustva sa međunarodnom zajednicom ne vidim tu specijalnu pomoć. Igraju se čudne zakulisne i tajne igre zajedno sa domaćim političkim akterima, i ne možemo se sa sigurnošću osloniti niti na EU ili na NATO, pa i za njih, kao i za strance možemo reći da su obični lažni spasioci BiH… (Sve je to obična “ŠUPLJIKA” kaže naš narod!?)

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply