Diskusija o vjerskim zajednicama

Na sjednici Skupštine Brčko distrikta BiH u srijedu vodila se diskusija o vjerskim zajednicama u kojoj je učestvovalo dvoje mladih opozicionih zastupnika, Ina Pamukčić Karagić (SBB) i Abdulah Iljazović, te predsjednik Skupštine Siniša Milić (SNSD).

Diskusiju koju ste mogli pogledati tokom prijenosa uživo na zvaničnom YouTube kanalu Skupštine, Iljazović i Pamukčić su danas objavili na Facebooku.

Isti iznos za sve

Istaknuto je da smo vjerskim zajednicama zemljište višemilionske vrijednosti za mezarje i groblje dali po cijeni od samo 1 KM, zbog čega ovo dvoje skupštinskih zastupnika smatra da cijena ukopnog mjesta za građane na mezarju i groblju treba isto iznositi, aludirajući na činjenicu da trenutno vjerske zajednice mjesto za ukop prodaju po mnogo većim cijenama.

Prvi čovjek brčanske Skupštine Milić podržao je ovu inicijativu, ali većina zastupnika nije glasala za zaključak opozicije da nadležna komisija obavi razgovor sa predstavnicima vjerskih zajednica u vezi cijene ukopnog mjesta.

Razgovore neće vodit skupštinska Komisija za saradnju sa vjerskim zajednicama, nego vjerovatno predstavnici politički partija! Mi ćemo pratit procese dogovora i istrajati na prijedlogu da se cijene mezarluka smanje!

ina pamukčić
Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply