U mjesnoj zajednici Brka danas je obilježen “Dan sjećanja na šehide i poginule borce“ i godišnjica pogibije komandanta 108. Brčanske brigade Envera Pamukčića, jednog od prvih dobitnika najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“.

Obilježavanje Dana sjećanja na šehide i poginule borce prošlo je dostojanstveno, onako kako su to i zaslužili najhrabriji sinovi naše zemlje.

Na Šehidskom mezarju su proučene Fatihe i Jasin, a zatim su na Centralnom spomen obilježju i spomeniku komandantu 4. Bataljona Enveru Pamukčiću delegacije boračkih udruženja i predstavnici političkih partija položili cvijeće i vijence.

Čuvati tekovine BiH koje su ostavili očevi

I nakon 30 godina od pogibije Envera Pamukčića, njegovi saborci koji su zajedno s njim vodili teške bitke za opstanak Bosne i Hercegovine još uvijek za njega imaju samo riječi hvale.

Enver je bio jedan od najboljih sinova, ne samo Brke nego i Bosne i Hercegovine. Bio je upućen u sva dešavanja devedesetih godina pred početak rata, vodio je nas kao svoj komandant.

NEDŽAD MEHAKOVIĆ

Na mladim generacijama ostaje da čuvaju tekovine države Bosne i Hercegovine koju su im ostavili njihovi očevi, te da nikada ne zaborave one koji su dali svoje živote za slobodu u kojoj danas svi uživamo.

Ina Pamukčić, kćerka Envera Pamukčića
Share.

Suada Mujdanović je novinarka-dopisnica Federalne televizije (2024-), zamjenica glavnog urednika portala Plural.ba, te potpredsjednica Fondacije za medije i aktivizam "Plural" Brčko distrikt BiH. Bivša urednica BDC televizije (2020-2023), gdje je počela novinarsku karijeru 2019. godine.

Leave A Reply