Opšti izbori u Brčko distriktu 2. oktobra sprovedeni su uz brojne probleme na terenu. Tačno mjesec i po dana nakon toga, još nisu isplaćene dnevnice članovima biračkih odbora, požalila se u izjavi za Plural Silvana Katalinić, osvrnuvši se na mukotrpan posao koji je morala obaviti tokom izbornog procesa.

Nisu oni krivi, mi kao članovi smo krivi jer smo radili. Ko nam je kriv, niko nas nije natjerao. Pretpostavljam da nemaju para!

Katalinić navodi da je izborni materijal predala 3. oktobra u 19:30 sati.

Opet mi niko nije kriv što sam popunjavala obrasce a ne strpala sve u vreću kao mnogi i predala kao smeće! Niko nije kriv nego sama sebi. Sama pala, sama se ubila.

Poziv za ponovno brojanje

Ističe da je nakon što je predala izborni materijal, iste noći u 20:30 sati dobila poziv da pomogne pri ponovnom brojanju glasačkih listića.

Opet me niko nije tjerao. Dva ponovna brojanja jer nije bilo dovoljno ljudi, malo timova. Radim od 21:00 ujutro do 6:30, mole nas da se vratimo opet u 10:00 (znači ako zaspim pred omladinskim ODMAH i čim se probudim sjednem da brojim, imam pauzu 3h i 30 min.). Odradimo i taj dio od 10:00 do 18:30. Ne umorni, nego mrtvi. Kafu, hranu i ostalo platimo sami, jer Bože moj ko nam je kriv što jedemo. Danas, za 2 ponovna brojanja, dobijem dnevnicu 150KM. Opet niko nije kriv nego sama sebi.

Ova izrevoltirana Brčanka poručuje da ne da više neće raditi ništa u vezi izbora, nego neće ni glasati!

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply