Devet članova SDI Jedinstvo Boće večeras putuje u Njemačku na prestižni međunarodni turnir u sjedećoj odbojci u Leipzigu, gdje su 2019. godine bili najbolji u konkurenciji 16 ekipa. S obzirom na to da se turnir od tada nije održavao zbog pandemije korona virusa, ove godine brane titulu pobjednika i prelazni pehar.

Članovi najjače evropske lige u sjedećoj odbojci – Premijer lige Bosne i Hercegovine, Jedinstvo Boće u Njemačkoj bi trebali ostati do ponedjeljka kada je planiran povratak u Brčko distrikt.

Rezultati i live prenosi na Facebooku

Sve rezultate i live prenose pojedinih utakmica Jednistvo – koje okuplja sportiste s invaliditetom iz Brčkog, Srebrenika i Gradačca – objavljivat će na svojoj facebook stranici.

Na ovaj način kroz redovno bavljenje sportom omogućavamo im uz poboljšanje zdravlja, lakšu resocijalizaciju i integraciju u društvo osoba sa invaliditetom.

SDI JEDINSTVO BOĆE, BRČKO DISTRIKT BIH
Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply