Prilog za BDC TV

U okviru projekta koji je sufinansiran od strane Federalnog ministarstva raseljenih lica i izbjeglica i Vlade Brčko distrikta BiH danas je izvršena primopredaja završenih radova na sanaciji pomoćnog objekta Osnovne škole u Šatorovićima. Riječ je o sanaciji krovne konstrukcije, koja pored zamjene crijepa obuhvata i nove odžake i oluke.

Vrijednost projekta iznosi nešto više od 60 hiljada KM, a Vlada Distrikta učestvovala je sa 10% sufinansiranja u ovom projektu.

VEDAD ZEHEROVIĆ, ZAMJENIK ŠEFA ODJELJENJA ZA RASELJENA LICA, IZBJEGLICE I STAMBENA PITANJA (sda)

Uređenje unutrašnjeg dijela objekta

Pomoćni objekat namijenjen je učenicima za razne aktivnosti, a u narednom periodu očekuje se i realizacija druge faze projekta koja obuhvata uređenje unutrašnjeg dijela objekta.

Svaki učenik će moći naći svoj kutak u tom dijelu. Veliki je prostor i vremenom planiramo da ga koristimo kao informatičku radionicu za učenike koji imaju sklonosti ka informatici. Također, planiramo u jednom dijelu napraviti i likovni atelje, kako učenici tokom rada ne bi nosili te radove kući, nego da ih ostavljaju do sljedećeg puta.

ADNAN KURTALIĆ, DIREKTOR XV OSNOVNE ŠKOLE

XV osnovnu školu u Šatorovićima trenutno pohađa 95 učenika, a u narednom periodu u pomoćnom objektu planiraju otvoriti i đačku kuhinju.

Share.

Suada Mujdanović je novinarka-dopisnica FTV iz Brčkog (2024-) i urednica portala Plural.ba (2022-). Bivša urednica BDC televizije (2020-2023), gdje je počela novinarsku karijeru 2019. godine.

Leave A Reply