Direktor JP Putevi Brčko Vlado Jevtić izjavio je da, nakon izgradnje zaobilaznice, ove godine bilježe najveće ulaganje u putnu infrastrukturu. Riječ je o uloženih 9 miliona KM za rekonstrukciju i sanaciju širom ove lokalne zajednice.

Navedena sredstva obuhvataju 26 kapitalnih projekata sanacije saobraćajnica te tekuće ljetno i zimsko održavanje svih putnih pravaca na području Brčko distrikta.

Značajna ulaganja i u 2023.

Sanacija saobraćajnica je rađena na cjelokupnoj teritoriji Brčko distrikta u naseljima Maoča, Omerbegovača, Brezik, dio puta između Gornjeg Rahića i Čanda, Semberska ulica, dio Magistralnog puta M14.1 od Stolina do Pirometala te nekoliko ulica u naselju Srpska Varoš gdje je kompletna dionica od Opštine do semafora na Kuglani pokrivena novim slojem asfalta. Osim pomenutih putnih pravaca u ovoj godini su sanirani i dio puta Miladije-Šatorovići, prva dionica Ulice 4. juli, dio puta Laništa-Marković Polje, pristupni put i uređenje platoa ispred Osnovne škole i Mjesne zajednice u Gornjem Vukšiću, nastavak puta i oborinska kanalizacija u Bijeloj i put u Gornjoj Skakavi do kapele prema Lipovcu.

VLADO JEVTIĆ ZA RADIO BRČKO

Nakon što Skupština Distrikta usvoji Poslovni plan JP Putevi Brčko za 2023. godinu, bit će omogućena i nova značajna ulaganja u sanaciju i rekonstrukciju drugih putnih pravaca na području ove lokalne zajednice.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply