Promo baner

PRONI Centar za omladinski razvoj Brčko, uspješno je realizovao još jedan projekat, pod nazivom „Europska omladinska kartica BiH-EYCA”. Opšti cilj projekta je bio doprinos ličnom i socijalnom razvoju mladih ljudi kroz neformalno i informalno obrazovanje. Kroz kontinuirano razmjenjivanje informacija o planovima i aktivnostima sa drugim lokalnim, nacionalnim i europskim akterima u polju mladih, te aktivno učestvovati u međusektorskoj i unutarsektorskoj saradnji.

Kako bi doprinijeli ostvarenju opšteg cilja, definisali smo i ostvarili specifične ciljeve i očekivane rezultate. 

U šest mjeseci sprovedeno je nekoliko aktivnosti, među kojima je, promocija i vidljivost projekta na društvenim mrežama i na terenu, realizacija plana boljeg dosega Europske omladinske kartice u BiH za mlade i organizacije, te aktivnosti koje su imale za cilj povećati suradnju na svim razinama BiH, NVO, javni sektor i institucije nadležne za mlade.

Projekat je implementiran u periodu 01.01.2022-31.06.2022. godine, a financiran je od strane Vlade Brčko distrikta BiH, Odjel za europske integracije i međunarodnu suradnju, gdje im se ovom prilikom i zahvaljujemo.

Više informacija na www.proni.ba i www.omladinskakartica.ba

Promo baner
Share.

Fondacija za medije i aktivizam "Plural" Brčko distrikt BiH.

Leave A Reply