Elvin Delić za Plural

Bošnjačka zajednica kulture Preporod u Brčkom centar je za prikupljanje humanitarne pomoći u Posavini za žrtve zemljotresa u Turskoj. Aktivnosti se do sada odazvalo više od 300 građana ovog dijela Bosne i Hercegovine. Upućen je i poziv volonterima.

Ambasada Republike Turske u BiH je dala listu svoju neophodnih stvari, prioriteta koji treba dole da se dostavljaju njima direktno. Ovim putem mi informiramo javnost također da od danas više nećemo primati polovnu robu, garderobu i obuću, s obzirom da je to nešto što smo najviše primili do sada. Apeliramo na građane da donose samo ono što je naglašeno u listi koju je dostavila Ambasada Republike Turske. Tu listu možete naći na našoj stranici Preporoda.

elvin delić, bzk preporod brčko

Akcija prikupljanja pomoći traje do 20. februara, a preuzimanje će se vršiti u zgradi Islahijeta (Ulica Islahijet broj 3) svakim radnim danom i vikendom od 10 do 20 sati. Kontakt osobe i brojevi telefona: Elvin Delić (060/308-111-7), Senka Merić (062/057-410), kancelarija Preporoda (049/230-120).

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply