Jučer je u okviru kulturno-zabavne manifestacije “Brčansko ljeto – Savski cvijet 2022” upriličena “Gradska regata – Karneval na vodi 2022”. Učesnici iz brojnih gradova regiona i dijaspore okupili su se na Ficibajeru, odakle su plovili do mjesta Rajevo Selo, da bi se nakon nekoliko sati vratili na Ficibajer.

Ovogodišnja, četvrta po redu Gradska regata u organizaciji Nautičkog kluba Brčko, upriličena je pod sloganom “Sportski karneval na vodi” i okupila je blizu 300 plovila.

U večernjem dijelu programa posjetioce su zabavljali izvođači narodne (Milanče Radosavljević, Nihad Kantić Šike) i rock muzike (Rock Wolt). Događaj je završen mini vatrometom.

Cilj ove manifestacije je istaknuti prirodne ljepote rijeke Save i poznatog izletišta Ficibajer, što bi trebalo doprinijeti promociji turističke ponude Brčko distrikta.

Predivne prizore jučer je zabilježila brčanska fotografkinja Zerina Kurtović.

Više o Zerini Kurtović možete pronaći OVDJE.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply