Atletski klub Cross Brčko objavio je na Facebooku da neće nastupati na takmičenjima u narednih par mjeseci. Kao razloge navode stanje u brčanskom sportu i odluku komisije iz Pododjela za sport da nemaju više podršku te da moraju vratiti sredstva koja su, kako ističu, časno i pošteno uložili u svoje sportiste i Klub.

Crossovci su svojim članovima poručili da im se ovime nudi šansa da nastave sportske karijere u drugim klubovima, jer poslije par mjeseci ako se ne riješi njihov status, Klub će biti ugašen.

Prelazni rok je do 15-og decembra, te uputite zahtjeve za ispisnicu ASBiH, ASRS, klubu molbu u kojem želite da nastupate i trenutno matičnom klubu zahtjev za ispisnicu. (Detaljnije o ispisnici dobijate 13-tog na treningu).

Najavili su da će u narednom periodu prikupiti sve relevantne dokaze za tužbu.

Peticija i/li mirni protesti?

U svojoj facebook objavi, postavili su pitanje šta bi najbolje bilo da pokrenu, navodeći peticiju (poništenje odluka) i mirne proteste kao moguće opcije.

Jer klub sigurno nećemo ugasiti pognute glave!

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply