U američkom gradu Houstonu 16.01.2023. godine preminuo je poznati liječnik i znanstvenik dr. Martin Hrgovčić, nekadašnji učenik Franjevačke klasične gimnazije u Visokom, rodom iz Dubrava kod Brčkog.

Bio je profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, internist u Odjelu za internu medicinu Centra za rak Sveučilišta Texas u bolnici M.D. Anderson i Instituta za tumore u Houstonu, te klinički suradnik na Odjelu za internu medicinu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Houstonu.

Kao konzultant interne medicine i onkologije te partner u Diagnostic Clinic of Houston bio je i član Američkog društva interne medicine, američkog društva za kliničku onkologiju, američkog društva za hematologiju, društva države Texas za internu medicinu, Texas Medical Association, Harris County Medical Society i američkog fakulteta za prehranu. 

Nagrada za znanstveni rad

Od Fakulteta biomedicinskih znanosti Sveučilišta Texas dobio je nagradu za znanstveni rad Mike Hogg za svoje istraživanje pod nazivom “Razine bakra u serumu u hematološkim malignim bolestima”.

Bio je autor ili koautor brojnih publikacija, poglavlja u medicinskim udžbenicima i knjige pod nazivom „Bakar i limfomi“.

Njegov glavni istraživački interes bili su pacijenti oboljeli od raka s posebnom pozornošću na bakar.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply