Zijad Gračić: Video poruka

Povodom predstave “Ljubav na prvi pogled”, koja će biti odigrana sutra od 19:30h u Domu kulture Brčko, publici se obratio poznati hrvatski glumac Zijad Gračić, koji je rođen 07.03.1959. godine u bosanskohercegovačkom gradu Kaknju.

Na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu diplomirao je 1984. i iste je godine postao član ansambla Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Ostvario je brojne televizijske, filmske i teatarske uloge za koje je bio i nagrađivan.

Komedija koja se gleda u jednom dahu

“Ljubav na prvi pogled” je komedija autora Fadila Hadžića i redatelja Zorana Mužića sa dužinom trajanja od 85 minuta, u kojoj je Gračiću kolegica na sceni još jedno poznato glumačko ime – Matija Prskalo.

Nakon uspješne turneje u Hrvatskoj, slijede nastupi u bosanskohercegovačkim gradovima. Prva stanica Brčko.

U nizu zanimljivih obrata, ova se komedija od ekspozicije do raspleta gleda u jednom dahu, a sjajni glumci i duhovit tekst garantiraju pravi teatarski doživljaj.

Sadržaj

U lijepo namještenoj građanskoj sobi, u kojoj se stariji namještaj miješa s predmetima novijeg datuma, živi gospođa Marija Trkulja-Gazivoda. Žena pedesetih godina, čije lice karakterizira neka opuštenost osamljenice. Silno bi željela da u njezin život uđe osoba s kojom bi mogla podijeliti radost, intimu, romantične trenutke, a ne isključuje se ni zajednički život. Budući da je teško u susjedstvu naći osobu vrijednosnog suda gospođe Marije, odlučila je takvog muškarca potražiti preko oglasa. Na oglas se javio gospodin Kosta Bandula, također pedesetih godina, višestrukog zanimanja, dotjeran, uvija se od finoće, iako, po svemu sudeći, to i nije njegova prava narav.

KRATAK SADRŽAJ PREDSTAVE

Ulaznice u pretprodaji: Art Caffe Jazzwa
Od 17h na dan predstave: Dom kulture

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply