Danas je zvanično sa radom počeo portal Plural.ba, čiji je izdavač Novinska agencija Patriot Media, sa sjedištem u Brčko distriktu BiH. Portal je osnovao novinar Adis Mujdanović, zajedno sa svojim saradnicima sa kojima je niz godina radio na poznatom brčanskom portalu Otisak.ba, gdje je od 2017. godine obnašao funkciju glavnog urednika te izdavača Portala.

Nakon što sam prekinuo poslovnu saradnju sa portalom Otisak.ba, zbog neslaganja oko uredničke politike, veoma brzo smo pokrenuli novi medijski projekat, čiji glavni slogan je: u službi javnog interesa!

ADIS MUJDANOVIĆ

Kvalitetniji medijski sadržaji

Naziv Portala nastao je kao skraćenica od riječi pluralizam: koja u politici označava suživot različitih interesa i načina života u društvu, u filozofiji ontološku pluralnost entiteta ili opis načina, dok u teologiji predstavlja suživot različitih vjeroispovijesti. Cilj je stvoriti nove kvalitetne autorske medijske sadržaje, kao što je to ova ekipa uspješno činila i na Otisku, po kojima će Plural.ba veoma brzo postati prepoznatljiv.

Velika zainteresovanost nakon objave zvaničnog početka rada Portala dovoljno govori o želji građana da konzumiraju kvalitetne medijske sadržaje, drugačije od onih koje im serviraju mainstream mediji.

adis mujdanović

Plural.ba simbolično je svoj rad započeo 8. marta, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od upostavljanja Brčko distrikta BiH.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply