Prilog za FTV
Audio

Poznato brčansko izletište Fazanerija polako vraća svoj stari sjaj. Udruženje „Eco Team Fazanerija“ zajedno sa svojim volonterima redovnim akcijama čišćenja i uređenja aktivno doprinosi razvoju i očuvanju životne sredine. 

Sa željom da svojim sugrađanima obogate turističku ponudu, volonteri brčanskog Udruženja „Eco Team Fazanerija“ već tri godine rade na uređenju nekadašnjeg izletišta Fazanerija, na kojem posjetioci mogu besplatno uživati u prirodi i raznim aktivnostima.

Pomažem u svemu, farbam, kopam, sadim cvijeće, nekad pečem meso, nekad sjedim, odmaram kad se umorim. Ali inače volim  puno radit oko toga. Inače sam dijabetičar i puno mi znači ovaj posao što radim za našu Fazaneriju.

Hazim Delagić, AKTIVISTA

Imamo veliki odziv naše dijaspore, ljudi koji žive i rade vani, oni su nam dosta pomogli pogotovo u samom početku, međutim fino sad funkcionišemo.

Amer Mulaomerović, PREDSJEDNIK UDRUŽENJA ECO TEAM FAZANERIJA

U ljepoti ovog brčanskog izletišta koji mnogi nazivaju pluća grada najviše uživaju mališani, zabavljajući se raznovrsnim i sigurnim spravama u mini parku. 

Ja najviše volim da igram košarke.

Ajnur

Ja se volim najviše da klackam.

Alen

Zajednička saradnja građana i vlasti ključna je u realizaciji ovog projekta, značajnog za očuvanje životne sredine. 

Želim da pozovem sve ljude dobre volje, sve građane ovog našeg grada da se uključe u ovaj eksperiment građana, da pokažemo volju i želju da uljepšamo sredinu u kojoj živimo.

Amela Šehović, AKTIVISTA 

Trebalo bi više da se uloži rada i truda kako gradskih vlasti, tako i nas sugrađana, sa svojim normalno radom ili doprinosom na bilo koji način.

Erol Šehović, AKTIVISTA 

Na izletištu Fazanerija u Brčkom, osim već postojećih atrakcija poput mini parka, igraonice za djecu i sportskih terena, planirano je dodatno obogaćivanje ponude. U narednom periodu očekuje se izgradnja nove igraonice za mališane, početak rada adrenalinskog parka s biciklima te nabavka bicikala i opreme. Ove nadogradnje dodatno će unaprijediti Fazaneriju kao omiljeno izletište za porodice u ovoj lokalnoj zajednici, pružajući im širok spektar zabavnih aktivnosti.

Suada Mujdanović je zamjenica glavnog urednika portala Plural.ba, bavi se svim temama od javnog interesa s fokusom na istraživačko novinarstvo (dopisnica Javnog servisa BiH - FTV). Novinarsku karijeru počela na BDC televiziji 2019, a od 2020. do kraja 2023. godine obnašala funkciju urednice BDC video portala.

Leave A Reply