U brčanskom Domu kulture održana je XII Smotra učenika pobjednika osnovnih škola Brčko distrikta na kojoj su uručene diplome najboljim učenicima i njihovim mentorima. U protekloj godini međuškolska takmičenja su održana u 24 discipline od kojih je 6 disciplina iz sporta, a učešće je uzelo 1.199 učenika.

Ovo je prilika da se pokaže da imamo odlične nastavnike i izuzetne učenike, da se osigurava prostor gdje oni obavljaju svoje sekcije, dodatnu i dopunsku nastavu. Gdje jednostavno mogu da razviju svoje potencijale kako bi mogli nastavit dalje.

MARA MATKIĆ, ŠEF PODODJELJENJA ZA PREDŠKOLSKO I OSNOVNO OBRAZOVANJE bd bih

Učenici, osvajači prvih nagrada ističu da su veoma zadovoljni kako takmičenjem, tako i konkurencijom.

Osvojili smo prvo mjesto na međuškolskom takmičenju iz fudbala. Igrali smo odlično, pobijedili smo sve utakmice, i mislim da ćemo i sljedeće godine isto to uraditi.

FILIP NIKIĆ, I OSNOVNA ŠKOLA ILIĆKA

Bilo nam je jako lagano zato što smo imali jednog od najboljih nastavnika Erdina Muratovića, koji nam je pomagao da vježbamo matematiku.

MUHAMED BEČIROVIĆ, V OSNOVNA ŠKOLA BRČKO DISTRIKT

Ja sam se takmičio iz tehničkog, elektronike i elektrotehnike. Konkurencija nije bila teška, pošto su oni radili nešto mnogo lakše.

MATEJ LACIĆ, X OSNOVNA ŠKOLA BIJELA

Ovom prilikom Odjeljenje za obrazovanje uručilo je i zahvalnice organizacijama sa kojima su ostvarili dobru saradnju, a to su UNICEF BiH, Odjeljenje za izbjegla i raseljena lica, PH Internacional, Turistička zajednica Brčko distrikta i školski policajci.

Share.

Suada Mujdanović je novinarka-dopisnica FTV iz Brčkog (2024-) i urednica portala Plural.ba (2022-). Bivša urednica BDC televizije (2020-2023), gdje je počela novinarsku karijeru 2019. godine.

Leave A Reply